Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, vatandaşları denizanaları temasları konusunda uyararak, özellikle Rhopilema nomadica adı verilen göçmen denizanası türünün sıkça görüldüğünü bildirdi. Bu türün, Mersin, İskenderun Körfezi, Antalya ve Muğla kıyılarında sıklıkla karşılaşıldığını ve 70 santimetre boyuna ve 5-6 kilogram ağırlığa ulaşabildiğini açıkladı. Rhopilema nomadica'nın temas halinde insan vücudunda kuvvetli yanma hissi yarattığını belirten Killi, temas sonrası etkilenen bölgenin deniz suyu ile yıkanması gerektiğini tavsiye etti.
Özellikle Marmaris'te uzunyalı sahilinde sıkça rastlanan denizanaları, bölge halkını tedirgin etti. Marmaris'te 4 yıldır yaşayan bir olta balıkçısı olan Fevziye Demirci, bu sene denizanalarının daha yoğun olduğunu ve balık avının zorlaştığını belirtti.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Nurçin Killi, Marmaris sahiline vuran Rhopilema nomadica göçmen denizanası türü üzerinde bilimsel araştırma yaptığını aktardı. Killi, son dönemde Akdeniz'de istilacı türlerin arttığını ve bunlardan birinin de denizanaları olduğunu ifade etti. Süveyş Kanalı ve gemilerin balans suları aracılığıyla gelen denizanalarının, bölgedeki su sıcaklıklarının artmasıyla sayılarını artırdığını belirtti. Ayrıca, Muğla, Antalya, Mersin ve İskenderun Körfezi gibi kıyılarda da Rhopilema nomadica göçmen denizanasının sıkça görüldüğünü bildirdi.