Uzaylılar Venüs'ün bulutlarında mı saklanıyor?

Uzaylılar Venüs'ün bulutlarında mı saklanıyor?

Bilim dünyası her geçen gün, bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Venüs'ün bulutlarındaki amonyak gazının bir uzaylı formu tarafından oluşturulduğu belirlendi.

Uzaylılar Venüs'ün bulutlarında mı saklanıyor?

Galler’deki Cardiff Üniversitesi, İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi ve ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) bilim insanlarının yaptığı araştırmada, Dünya'ya 38 milyon km uzaklıktaki Venüs’ün bulutlarında uzaylı yaşam formlarının olabileceği öne sürüldü.

NİTROJEN VE HİDROJENDEN OLUŞAN 

Venüs’ün bulutlarındaki nitrojen ile hidrojenden oluşan amonyak maddesinin gezegende bulunmadığını belirten uzmanlar, amonyak kökenlerinin yıldırım veya volkanik patlamalar gibi doğal güçler yerine biyolojik olduğuna inandıklarını söyledi. Uzmanlar, bulutlardaki olası herhangi bir yaşam formunun, gezegende amanyak gazının ortaya çıkmasını sağlayan kimyasal tepkimeye yol açarak kendi ortamlarını yaratmış olabileceğini iddia etti.

"DÜŞÜNÜLDÜĞÜ KADAR ASİTLİ BİR ŞEY YOK"

Bu yaşam formunun Dünya'daki bakterilere benzer mikroplar olabileceği belirtildi. 'Venüs'te olmamalıydı' Cardiff Üniversitesi’nden çalışmanın ortak yazarı Dr. William Bains, "Hayatın Dünya'daki asit ortamlarda gelişebileceğini biliyoruz ancak Venüs'ün bulutlarında düşünüldüğü kadar asitli bir şey yok.

Ama eğer bir şey bulutlarda amonyak yapıyorsa bu damlacıkların bir kısmını etkisiz hale getirerek onları potansiyel olarak daha yaşanabilir hale getirecektir” dedi. MIT Profesörü Sara Seager ise Amonyak gazının Venüs’te olmaması gerektiğini söyledi.