Skolyoz Hastalığı Neden Olur?
Skolyoz çağımızda sıklıkla görülen bir hastalık haline gelmiştir. Her hastalıkta var olduğu gibi bu hastalıkta da birtakım etkenler hastalığı tetikleyici özelliğe sahiptir. Skolyoz rahatsızlığına neden olan durumlardan bazıları şunlardır;
- Omurgaya hatalı şekilde yüklenme gerektiren işlerde çalışmak,
- Sağlıklı bir şekilde beslenememe hali,
- Genetik yapı ya da doğumsal özellikler,
- D vitamini eksikliği durumu,
- Maruz kalınan biyomekanik faktörler,
- Bazı hastalıklar var olması,
- Nöromuskiler adı verilen yapılarda görülen çalışma şeklidir. Bu etkenlerden uzak durmak hastalığa yakalanma ihtimalini en aza indirir. Yaşanan hormonal rahatsızlıklar, gelişim özellikleri ve cinsiyet hastalığa neden olan diğer faktörler arasında yer alır.
Skolyoz Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?
Oldukça sinsi bir şekilde ilerleyen bu hastalık uzun süre boyunca herhangi bir şekilde belirti vermeden kendiliğinden ilerleyebilir. Bu durum hastalığın tedavisi açısından oldukça zorlayıcı bir etkendir. Hastanelerde yapılacak olan radyografi uygulamaları sayesinde gözlemlenen bu hastalık herhangi bir acı ya da ağrı hissi oluşturmadan ilerler. Nadir olarak bazı hastalarda kas esnekliği kaybı, sırt kaslarında zayıflama, omurganın sahip olduğu bükülme kapasitesinde gözlenen azalma ya da yapılacak olan fiziksel aktivite sonrasında şiddetli bel ağrısı oluşabilir. Bu belirtilerden herhangi birinin hissedilmesi halinde acilen hastanelere başvurmak gerekir. Yapılacak erken tanı sayesinde skolyozun ilerlemesi durdurulabilir.
Skolyoz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Skolyoz tedavisi bilimsel çalışmalar tarafından da ispatlanan 2 tedavi yönteminden en önemli ayağı fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulamaları oluşturmaktadır. Skolyoz tedavisinde uygulanan yöntemler arasında manuel terapi, osteopati, psikonöroimmünoloji scrotch 3D egzersiz yöntemleri ve korse kullanımı vardır. Gelişmiş Dünya ülkelerinde ve ülkemizde kolyoz problemlerinde fizyoterapistler çok başarılı bir şekilde hizmet etmektedir. Korse insan bedenini olması gerekenden daha dik tutacağından dolayı kemik eğriliğini kolay bir şekilde düzeltilebilir. Bunun dışında ayrıca bölgeye uygulanacak özel fizyoterapi teknikleri ve fizik tedavi uygulamaları yardımı ile de hastanın ağrı ve acı hissi ortadan kaldırılır. Yapılacak olan erken müdahale uygulamaları ile hastalığın ilerleyişi büyük oranda önlenmiş olur.
ABS Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi herhangi bir ilaç ya da iğne tedavisi uygulamadan sadece fizyoterapi teknikleri ile hastalarını tedavi eder. Skolyoz tedavisinde ABS Fizyoterapi kliniği, alanında deneyimli kadrosu ve dünya standartlarına uyumlu teknik ekipmanları ile sizlere en iyi şekilde hizmet vermektedir. ABS Fizyoterapi kliniği ile iletişime geçerek skolyoz tedavisi hakkında bilgi alabilir, size en uygun olan tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Daha fazlası için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.