Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin davasında yeni gelişme! Rekor ceza istendi

Fenomen Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, sazan sarmalı yöntemiyle gerçekleştirdikleri dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarına ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı.

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, sazan sarmalı yöntemiyle vatandaşları mağdur ederek dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturmada, mahkeme heyeti tarafından savcılık mütalaası açıklandı.

REKOR PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Duruşmada mahkeme heyeti, sanık Eren Koç'un "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" ile 73 kişiye karşı "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 479 yıl hapis ve 141 milyon TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Aynı suçlardan yargılanan Nihal Candan'ın eski sevgilisi Onur Apaydın'a ise 459 yıl 7 ay hapis ve 143 milyon 849 bin 200 TL para cezası talep edildi.

73 MAĞDUR

Mahkeme, 73 mağdurun bulunduğu davada bir kısım sanıkların hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, diğer sanıkların da değişen oranlarda cezalandırılmasına hükmetti. Öte yandan, 2 müşteki yönünden beraat kararı verildi.

Dava sürecinde ortaya çıkan detaylara göre, Bahar ve Nihal Candan'ın, mağdurlarla lüks restoranlarda buluşarak güven kazandıkları ve alınan paraların fenomenler üzerinden aklanarak kullanıldığı belirlendi. Mağdurlardan alınan paraların kurulan paravan şirketlerin hesaplarına yatırıldığı ve suç gelirlerinin aklanması sürecine dair ilerleyen zamanlarda yargılamaların yapılacağı ifade edildi.

Davada müştekilere tanıdıkları vasıtasıyla ulaşılarak güven kazanıldıktan sonra Vergi Dairesi gibi resmi kurum ve kuruluşlardan birim amiri olarak tanıtılan şahısların, sazan sarmalı yöntemiyle araç alımı vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Mağdurlara Whatsapp üzerinden araç ve fiyat listesi gönderilip teklifte bulunulduğu, gönderilen listeden seçilen araçlar için önceden belirlenen oranda peşin ödeme talep edildiği açıklandı.

Mütalaada, örgüt lideri Eren Koç'un, dolandırıcılık yöntemini şu şekilde uyguladığı ifade edildi: "Suç ve terör örgütlerine yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında devlet tarafından el konulan araçların Veysel'in başında bulunduğu birim tarafından uygun fiyata elden çıkarıldığı anlatılır. Araç listesi Whatsapp uygulaması üzerinden mağdura gönderilir. Mağdura listede bulunan piyasa fiyatının ortalama yüzde 25 altında satış bedeli yazılan araçlar içerisinden seçeceği bir aracın Veysel/Aydın kod adlı şahısla kişisel ilişkiler kullanılarak temin edilebileceği, bunun için önce araç bedeli ve bu aracılık için hizmet bedelinin şirket hesabına yatırılması gerektiği, daha sonra aracını teslim alabileceği anlatılır."

Mütalaa sonucunda örgüt lideri Eren Koç'un 'suç örgütü kurmak ve yönetmek' ile 66 kez 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından toplamda 400 yıldan bin 328 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Sanık Onur Apaydın'a ise 'suç örgütüne üye olmak' suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, dolandırıcılık suçlarına dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatına karar verilmesi istendi. Diğer sanıkların ise değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İlgili Haberler

İstanbul'a kar ne zaman geliyor? AKOM net tarih verdi
Kocaeli’de eski eşi kadın gazeteciyi sokak ortasında öldürdü! Bitmek tükenmek bilmiyor
Ekrem İmamoğlu taziye evinde Kur'an okudu: O anlar sosyal medyada gündem oldu

Magazin Haberleri