Ünlü araştırmacıdan seçim mesajı: Muhalefetin ‘en akıllı’ taktiğini açıkladı

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından muhalefetin 'en akıllı taktiğini' açıkladı. Kulat, 2002 yılına işaret ederek, "İşte bu paradoks algı yönetimidir" dedi.

Mehmet Ali Kulat, "Muhalefetin zamanlardaki en akıllı taktiği, Cumhurbaşkanı adayını son ana kadar açıklamamak... Zira Cumhur İttifak bileşeni siyasi partiler, kime karşı taktiksel adım geliştireceklerinin sıkıntısını yaşıyor" açıklamasını yaptı.

Ünlü araştırmacı Kulat, sözlerine şöyle devam etti: "Seçim kararı alındığında bu konuda geç kalmış olabilirler. 6''lı Masayı Cumhurbaşkanı Adayını açıklamaya zorlama adına Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adaylığını çok erken açıkladı ama sonuç alamadı. Özellikle iktidara yakın hatta bir kısmı muhalif medyadaki yoğun baskıya rağmen adayını açıklamada hiç aceleci davranmamak önemli bir başarı. Cumhurbaşkanı Adayı açıklama konusunda süreci ertelemek hem farklı kişilerin adaylığı üzerine hesabı / beklentisi olanların motivasyonlarının diri kalmasına sebep oluyor hem de iktidardaki TV''ler dahil her yerde 6''lı masanın CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK? konuşuluyor. Böylece büyük medya imkanlarına rağmen iktidar kendine odaklanmak yerine muhalefetin adayına kilitleniyor. Tıpkı 3 Kasım 2002 de iktidar medyasının Sn.R.T. Erdoğan ve Cem UZAN ı hedef alması gibi. İşte bu PARADOKS ALGI YÖNETİMİ dir. Konuşan önemli değil konuşulan kazanır."

6''lı masada yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da en son iki gün önce, cumhurbaşkanı adayını belirlememesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Babacan, "Bizim önceliğimiz Türkiye''nin nasıl yönetileceği. Birkaç ay daha altılı masadan kimse somut bir isim beklemesin" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

6'lı masa toplantısı sonra erdi: Ortak bildiri yayımlandı
Altılı masa liderlerini bekliyor! Bakın menüde neler var
Ankara kulislerinden gelen flaş 6’lı masa bilgisi! Muhalefetin seçimi kazandıracak planı belirlendi

Politika Haberleri