Kahveyi böyle içince beyin hücreleri 5 kat çoğalıyor

Beyin hücrelerinin kendi kendini yenileyemediği düşünülürken, sağlıklı yaşam önerileriyle tanınan Dr. Eric Berg, bu aşağıda belirttiği tavsiyelerle beyin hücre sayılarının 5 kat artabileceğini belirtiyor.

Dr. Eric Berg, beyin hacmini artırmak için birçok farklı yöntem olduğunu ve her birey için en uygun tavsiyenin farklı olabileceğini vurguluyor. Bu nedenle, kendinize en uygun öneriyi seçerek uygulayabilirsiniz. İşte yaşlandıkça beyin hücrelerini 5 kat artırmak için yapılması gerekenler...

NÖROJENEZ NEDİR?

Dr. Eric Berg'e göre, beyin hücrelerini yenileme hızlandırıcı tavsiyelere geçmeden önce nörojenez kavramının anlaşılması gerekli. Nörojenez, nöronların üretim sürecini tanımlayan bir terim ve özellikle beynin hipokampus bölgesinde yoğunlaşır. Beynin bu bölgesindeki süreçler, davranışların nasıl şekillendiğini incelemek için önemli.

Dr. Eric, unutkanlığın her zaman beyindeki bir sorundan kaynaklanmadığını, beslenme düzenindeki bozulmalar ve kan şekeri düşüklüğünün de unutkanlığa yol açabileceğini belirtiyor. Beyin hacmini artırmak ve körelmeyi önlemek için yapılabilecek bazı öneriler...

EGZERSİZ YAPIN

Beyni güçlendirmek için düzenli egzersiz yapmanız önemli. İstediğiniz egzersiz türlerini tercih edebilir, yüksek yoğunluklu egzersizleri ve yürüyüşleri farklı günlere yayarak çeşitlendirebilirsiniz. Düzenli egzersiz, beyin sağlığını desteklemenin en etkili yollarından biri.

ARALIKLI ORUÇ

Dr. Eric Berg, beyin fonksiyonlarını geliştirmek için aralıklı oruç yöntemini önermekte. Oruç, beyin hacmini artıran ve fonksiyonlarını onaran faktörleri harekete geçirir. Gün içinde 16-18 saatlik açlık dönemleriyle iki öğün yemeyi tercih edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak daha uzun oruç süreleri de uygulanabilir.

SOĞUK TERAPİ

Soğuk terapi, nörojenezi güçlü bir şekilde uyaran bir yöntem. Buz banyosu veya soğuk duş alarak bu terapiden yararlanabilirsiniz. Bu sayede, vücudunuzun yanı sıra beyin hücrelerinin yenilenmesini de destekleyebilirsiniz.

DÜŞÜK KARBONHİDRATLI DİYET

Şeker ve rafine karbonhidrat tüketimi, beyinde aşırı oksidasyona neden olur. Daha düşük karbonhidratlı yiyecekler tüketerek glikoz direncini azaltabilirsiniz. Beslenme düzeninizde yapacağınız değişiklikler, birçok sorunu iyileştirir.

Ayrıca, bağırsak ve beyin arasındaki bağlantı nedeniyle, stresi azaltmak ve beyin sağlığını geliştirmek için probiyotiklere de yer vermelisiniz. Beyin hücrelerini gençleştirmek için lahana turşusu, fermente gıdalar ve yeşillikler tüketebilirsiniz.

KOLİN İÇEREN BESİNLERİ TÜKETİN

Dr. Eric Berg, kolin açısından zengin yiyeceklerin tüketilmesini öneriyor. Kolin, beyin gelişimini destekler ve yumurta sarısı ile balıkta bulunur. Aynı zamanda, tahılla beslenen hayvan ürünlerini de tüketmelisiniz.

GÜNEŞ IŞIĞI VE MELATONİN

Güneş ışığı, beyin sağlığını destekleyen önemli bir etken. Güneşin kızılötesi ışınları, beyin gelişimine katkıda bulunuyor. Ancak zararlı ışınlara karşı dikkatli olmalısınız. Beyninizi desteklemek için antioksidan görevi görebilen melatonin seviyenizi artırabilirsiniz.

KAHVE İÇİN

Aşırı kafein tüketimi zararlı olabilir, ancak az miktarda kahve içmek beyni destekleyebilecek polifenoller içerir. Aşırı kafein tüketiminin bilişsel işlevlere zarar verebileceğini unutmayın.

Sağlık Haberleri