Yeni Şafak'ın haberine göre; 2021 yılının eylül ayında New York'taki araştırmacılar, domuzların hayvandan insana nakiller için umut vaat edebileceğini öne süren bir deney yapmış, geçici olarak bir domuzun böbreğini ölen bir insan vücuduna yerleştirmiş ve çalışmaya başladığını gözlemlemişlerdi.
ABD'nin Maryland eyaletindeki Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, domuzdan insana ilk kalp nakli yapılan hasta, yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetmişti.
İLK KALP NAKLİ BAŞARISIZ OLDU
ABD'nin Maryland eyaletindeki domuzdan insana ilk kalp naklinin yapıldığı David Bennett'in 2 ay sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Kalp nakli ameliyatını yapan Dr. Bartley Griffith yaptığı açıklamada, Bennett'in sonuna kadar mücadele eden cesur bir hasta olduğunu, ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.
DOMUZDAN KALP NAKLİ YAPILAN İKİNCİ HASTA DA ÖLDÜ
Aynı hastanede genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakli yapılan ikinci hasta olan 58 yaşındaki Lawrence Faucette isimli hasta da 40 gün sonra hayatını kaybetti.
Hastaneden yapılan açıklamada, "Son günlerde kalbi, insan organlarını da içeren geleneksel nakillerde en önemli zorluk olan reddin ilk belirtilerini göstermeye başladı. Sağlık ekibinin tüm çabalarına rağmen Bay Faucette 30 Ekim'de hayata gözlerini yumdu’" denildi.
Kalp yetmezliği hastası olan Faucette, ameliyattan sonra fizik tedaviye başlamış ve ameliyatın birinci ayı olan 20 Ekim’de, görüntüleri dünya ile paylaşılmıştı.