Beynimizi nasıl güçlendiririz? İşte uzman kaynaklı 5 tüyo... 

İnsanların çoğu gün içerisindeki yaşayışlarına bağlı olarak zihinsel yorgunlukla mücadele etmeye çalışıyor. Birçok kişi zihinsel yorgunluktan kurtulmak için, zihni geliştirme yollarını araştırıyor. Peki beynimizi güçlendirmek için ne yapmalıyız?

Ruh Sağlığı Vakfı tarafından, kısa süre önce stres araştırması için Birleşik Krallık’ta bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 74’ünün kendilerini “bunalmış ya da sorunlarla baş edemeyen” kişiler olarak tanımladı. Stres, beyin etkinliğini psikolojik olarak düşürüldüğü ortaya çıkarıldı. 

Çoğu bireylerin bildiği üzere, beyin gücünü arttırmak için uyku düzeni, egzersiz, sağlıklı beslenme kuralları önemli maddeler arasında yer alıyor.
Zihni potansiyel kullanımı arttırmak için ise daha güçlendirici kuralları uygulamak gerekiyor. 


BEYİN GÜÇLENDİRMEK İÇİN BEŞ TEKNİK

 "Nootropik" vitamin içeren besinler tüketme tekniği:
-"Nootropik" daha çok sporcuların kullandığı bir teknik olarak karşımıza çıkmaktadır. Nootropikler, zihinsel performansı ve beyin sağlığını arttırabilen, özellikle odak, hafıza, irade, ruh hali, yaratıcılık ve verimlilik gibi yönetici işlevleri olan bir madde olarak tanımlanır.  Nadir bulunan bitki özlerinden elde edilen bu vitaminler beyin gücünü arttırıcı işlevleri sebebiyle tercih edilebilir. 

-Sihirbazlık numaraları tekniğini kavramaya çalışmak:
Sihirbazlığın beyinde çok fazla pozitif anlamda değişikliğe yol açtığı bilim insanları tarafından kanıtlandı. Nature tarafından yayımlanan bir araştırma, sihirbazlığın karmaşık görsellerin beyinde işlenmesi ve depolanmasını arttırdığını ortaya koydu.

-Sosyalleşme tekniği: 
Yabancılarla etkileşim beyin için oldukça önemli olgulardan birisi. Farklı insanlarla bir araya gelmek ve farklı iletişim tarzları geliştirmek, beynimizin gelişimi açısından önemli bir unsur. Yoğun geçen bir arkadaş toplantısının ardından eve geldiğinizde, kendinizi zihinsel olarak çok yorgun hissedersiniz. Ama merak etmeyin, araştırmacılar bu yorgunluğu beynin kendini geliştirmek için çaba sarf etmesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Eğer sizde beyninizi geliştirmek istiyorsanız, çevrenizi genişletip farklı insanlarla iletişime geçebilirsiniz.

-Kısa süreli uyku tekniği:
Yoğun çalışma programı olan bireyler, program sonrasında 100 dakikalık kısa uykularla dinlenerek beyni güçlendirebilir. Berkeley Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çalışma yapmadan önce kısa bir uykuyla kestiren öğrenciler, uyumayan öğrencilere göre yüzde 20 daha yüksek puan aldı.
Uykunun faydasını kullanbilen, Google ve Mercedes Benz gibi şirketler, çalışanlarına şekerleme odaları kurmaları ile bilinmektedir.

-Çalışırken müzik dinlemek:
Araştırmalra göre, müzik dinleme ile ezberleme, matematik becerilerinin gelişmesi gibi konuların arasında korelasyon (ilişki) olduğunu ortaya çıkardı.

Sağlık Haberleri