Bergama’da Organize Sanayi Bölgesi projesi için ÇED süreci başladı

Bergama’nın Alibeyli Mahallesi’nde 152 milyon 494 bin 750 TL bedelle hayata geçirilmesi planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesi için ÇED süreci başlatıldı.

GÜNBOYU – EFE NAZIM ARSLANÇELİK

Bakanlığa sunulan ÇED başvuru dosyasında TDİOSB’nin 2 milyon 850 bin 903 metrekare alan üzerinde kurulacağı belirtilerek projenin yer seçiminin 16 Şubat 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kesinleştirilmişti.

Proje kapsamında daha önce mera vasfında olan araziler mera vasfından çıkartılırken İYİ Partili Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Olgu Altuğ ise söz konusu projeyi yargıya taşımak için hazırlık yaptıklarını dile getirdi. Bölgedeki arazilerin mera vasfından çıkarıldığını belirten Altuğ, vatandaşın bedava tapu ile kandırıldığını iddia etti. Meranın köylüden alınarak büyük sermaye sahiplerine verileceğini söyledi. Altuğ; "Köylümüz kendi topraklarında dışarıdan gelen büyük sermaye sahiplerinin işçisi olarak çalıştırılmak istenmektedir. Buna asla göz yumamayız" dedi.

“KÖYLÜMÜZ KENDİ TOPRAKLARINDA İŞÇİ OLARAK ÇALIŞTIRILMAK İSTENİYOR”

İYİ Partili Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Olgu Altuğ, Alibeyli Mahallesi’nde Hasanağa Merası üzerine yapılması planlanan TDİOSB projesiyle ilgili dava açacaklarını belirterek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altuğ açıklamasında; “Alibeyli Köyü Meramız (Hasanağa Merası) hâlihazırda bilabedel köylümüzce küçükbaş hayvan yetiştirmek üzere kullanılmaktadır. TOSB projesi ile toplanan taahhütnamelerde öncelikle yöre halkına sizlere buradan bedava hibe tapu verilecek söylemi kullanılarak imza toplanmıştır. Şu an yöre halkınca bu proje isteniyor söyleminin altında yatan bu kandırmacadır. Vatandaşlarımız yanıltılmak suretiyle imzaları alınmıştır. Gelinen noktada mera köylüden alınarak büyük sermaye sahiplerine verilecektir. Proje detayları göstermiştir ki en az 10,000 metrekare yer almak şartı getirilmiştir ki bu da en az 200 bin lira eder. Bunun yanında en az 50 büyükbaş hayvan sahibi olmak şartı getirilmiştir. Bu kriterlere sahip köylümüz maalesef yörede yoktur. Bu da gösteriyor ki köylümüz kendi topraklarında dışarıdan gelen büyük sermaye sahiplerinin işçisi olarak çalıştırılmak istenmektedir. Zaten yörede küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Projenin gerçekleşmesi halinde merası da elinden alınan köylü küçükbaş hayvancılığı da yapamaz hale gelecektir.

“YATIRIMA DEĞİL, DÜŞÜNÜLMEDEN HAZIRLANMIŞ İŞLERE KARŞIYIZ”

“Sonuç olarak bizler yapılacak olan yatırımlara karşı değiliz. Yöre koşulları, yörenin geçim kaynakları ve profili düşünmeden hazırlanmış ve köylümüzün zararına olacak işlere karşıyız” dedi.

Yaşam Haberleri