Ritim bozukluklarının çarpıntı, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini, hatta bazen kişinin bayılmasıyla da sonuçlanabileceğini belirtti. Nadir durumlarda ise ritim bozukluklarının doğrudan ölüme neden olabileceğini ifade etti.
Dr. Aydın, ritim bozukluklarının her yaş grubunda görülebileceğini ve çoğunun zararsız olduğunu belirtti. Ancak erken teşhisin ve uygun tedavinin önemine vurgu yaptı. Ritim bozukluklarının genellikle aniden başlayıp belli bir süre devam ettikten sonra aniden sonlandığını, bazen müdahale edilse bile düzelmediğini aktardı. Hastanın semptomlarının yoğunluğunun ve ritim bozukluğunun tipinin belirleyici olduğunu söyledi.
Ritim bozukluğu şüphesi olan kişilerin kardiyoloji bölümüne başvurması gerektiğini belirten Dr. Aydın, tanı için çeşitli testlerin yapılması gerektiğini açıkladı. Ritim bozukluklarının çoğunun ilaçlarla düzeltilebileceğini, bazılarının ise ablasyon tedavisiyle tedavi edilebileceğini ifade etti.
Genç yaşlarda ve ileri yaşlarda ritim bozukluğu olduğunda kalp pili takılarak tedavi edilebileceğini belirten Dr. Aydın, kalp pilinin ani ölümleri önleyebileceğini söyledi. Ayrıca, ritim bozukluklarında nabzın düşmesi durumunda kalp hızını artırmak için kalp pili takılması gerekebileceğini ve kalp pilinin rutin kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı.