Anatomik safari

Anatomik safari

Dünya genelinde büyük ilgi gören ve geçtiğimiz yıllarda insan anatomisinin derinliklerine açılan kapıları aralayan BODY WORLDS sergisi, bu kez farklı bir boyuta geçiyor. 1 Aralık'ta Ataşehir'de ziyaretçilerini ağırlayacak olan "BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT" sergisi, gerçek hayvan türlerini plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirip karşılaştırmalı bir şekilde sergileyerek, hayvanların iç yapısını meraklı ziyaretçilere keşfetme fırsatı sunacak.

Alman Anatomist Gunther von Hagens'in plastinasyon tekniğiyle ölümsüzleştirdiği 100'den fazla hayvan bedeni ve vücut uzvunu bir araya getiren sergi, bilimsel ve tıbbi danışmanlığını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın, kuratörlüğünü ise Dr. Angelina Whalley'nin üstlendiği bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Sergi, Aralık boyunca ziyaretçilere kapılarını açacak ve 6 kıtada, 34 ülkede, 140 şehirde toplamda 50 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamış olacak.

BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT sergisi, farklı büyüklükteki hayvanların biyolojisi, zoolojisi ve fizyolojisi üzerine detaylı bir inceleme sunarak, hayvan anatomisi ve çeşitliliği konusunda derin bir anlayış kazanmaya davet ediyor. Sergi, hayvan iç organlarının karmaşıklığını ve farklı türlerin anatomilerini anlaşılır bir şekilde sunmanın yanı sıra, ziyaretçileri hayvan yaşamına daha fazla saygı göstermeye teşvik ediyor.

BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT sergisi, tüyleri, kürkleri veya derileri olmayan hayvanların gizemli iç dünyalarını net bir şekilde gözler önüne seriyor. Ziyaretçiler, minik bir fareden, yılan balığına, ahtapottan 6 metre yüksekliğindeki zürafaya kadar 100'den fazla eserle karşılaşarak unutulmaz bir keşif gezisine çıkıyor.

Sergide öne çıkan eserlerden biri, plastinasyona tabi tutulan en büyük canlı olan 6 metre uzunluğundaki ve 3,50 metre yüksekliğindeki dev fil "Samba." Bozkır, orman, okyanus canlıları ve egzotik hayvanlarla birlikte yerel ve evcil hayvanların iç yapısı hakkında bilgi sunan sergi, her yaştan ziyaretçiyi hayvanların muhteşem dünyasında bir macera yolculuğuna çıkarmayı amaçlıyor.

BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT sergisi, plastinasyon tekniği ile hayvan iç organlarını gerçekçi bir şekilde sergileyerek, ziyaretçilere hayvanların yaşamasını, nefes almasını, koşmasını, yüzmesini, uçmasını ve hissetmesini sağlayan unsurları en etkileyici şekilde sunuyor.

Plastinasyon tekniği, 1977 yılında Dr. Gunther von Hagens tarafından geliştirilmiş bir yöntem olup, vücut dokusu ve hücrelerindeki suyun plastik polimerlerle değiştirilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu teknik, anatomide vücut parçalarını korumak için kullanılmaktadır.

BODY WORLDS: ANIMAL INSIDE OUT sergisi, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubundan ziyaretçiyi hayvanların iç dünyasına dair heyecan verici bir maceraya davet ediyor ve nesli tükenmekte olan yaban hayatına duyarlılık kazandırmayı hedefliyor.

Yazarlar Haberleri