Şeker içeriği yüksek gıdalar tüketildiğinde kişide serotinin salgısı artmaktadır. Kişi anlık olarak kendini mutlu hissetmekte fakat ilerleyen saatler acıktığını hissetmektedir. Glisemik indeksi yüksek olan besinler sahurda tüketildiğinde birey kısa sürede acıkma hissiyle karşılaşacaktır. Glisemik indeksi yüksek gıdalar arasında şekerlemeler-beyaz ekmek-beyaz undan yapılan gıdalar-sıcak patates-pirinç-şeker vardır. Tükettiğinizde kan şekerinizde yaşanan dalgalanmalar kısa sürede açlık ve daha fazla yorgunluk hissetmenize yol açmaktadır.
Şeker içeriği yüksek gıdalar arasında bal-pekmez-çikolatalar-meyve suları-marmelatlar bulunmaktadır. Sahurda bu besinlere yer vermek bireyin sık sık acıkmasını ve beraberinde obeziteyi tetiklemektedir.
Pişirme yöntemleri gıdaların yağ oranında ve glisemik indekslerinde değişmelere neden olmaktadır. Yeterli ve dengeli beslenme sadece besinin içeriğiyle değil pişirme yöntemleriyle beraber mümkündür. Sıcak patates tüketildiğinde kişi çabuk acıkırken pişirip soğutulan patatesin glisemik indeksi düştüğü için uzun süre tokluk sağlamaktadır.
* Yapay tatlandırıcı içeren içecekler
* Taze sıkılmış meyve suları
* Sıcak ve kızartılmış patates
* Marmelatlar
* Çikolatalar
* Beyaz ekmek
* Hamur işleri
* Aşırı yağlı yiyecekler
Tüketildiğinde kişi kendini tok hissetmeyerek iftarda çok daha fazla tüketme eğilimi gösterecektir. Bu besinleri sahurda tüketmekten kaçınmalısınız.