Ali Akarsu, Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan bir emekli memur olarak, memuriyetten emekli olduktan sonra hobi olarak tarımsal ürün yetiştirmeye başladı. Yaklaşık 3 yıl önce bir arkadaşından aldığı enginar fidesini 1 dönümlük tarlasında ekerek üretim yapmaya başladı.
Enginarın verimli olması üzerine ürünlerini satmaya karar verdi ve çevresindeki "Burada enginar yetişmez" söylemlerine rağmen bu işe girişti. Kendi yetiştirdiği enginarların Ege bölgesinde yetişenler kadar lezzetli olduğunu belirten Akarsu, eşiyle birlikte ürünlerini geçen 3 yılda satışa sunduklarını ve talebin yoğun olduğunu dile getirdi.
Akarsu, şöyle devam etti:
"Görenler genellikle 'Laçin'de enginar mı oluyormuş' diye şaşırıyorlar. Ben burada hobi olarak bu işi yapıyorum. Toprak babadan kalma, meyve çeşidinde her şey var. Burada narenciye dışında bütün meyveler yetişiyor. Enginarı ilk olarak 1995 yılında Mudanya'da görmüştüm ve numune getirmiştim. İlçe ziraat müdürlüğündeki arkadaşlar o zaman 'Laçin'de de enginar mı oluyormuş' diye şaşırmışlardı. Köyümüzden bir arkadaş bu işi başka bir yerde yapıyordu, benden de fide isteyince ben de bu işe giriştim. Şu an üçüncü senemiz, geçen sene güzel bir verim aldık ve bu sene de aynı şekilde başarılı görünüyor. Bir dönümlük alan ama diğer sebze çeşitlerine göre gelir düzeyi daha iyi. Bakımını yapmak ve doğru şekilde kesmek gerekiyor. Eskişehir'e götürüyoruz ve pazarlamasını yapıyoruz. Kesilmiş halini pazarda 30-35 liraya satıyorlar. Eskişehirliler bu ürünü sevdi ve alıyor. Tepebaşı Belediyesi hanım üreticilere bir yer tahsis etti, orada pazara çıkarak pazarlama yapıyoruz. Şükürler olsun, işlerimiz iyi gidiyor, en azından masraflarımızı çıkarabiliyoruz."