Konya'da 10 yıl önce trafik kazasında engelli kalan oğlunun davası sürecinde etkilenerek hukuk fakültesi okumaya karar veren 3 çocuk annesi Gülistan Sarkurt, hakim olmaya hazırlanıyor.
Biri otizmli olan ve üç çocuk annesi Gülistan Sarkurt (39), 10 yıl önce trafik kazasında engelli kalan büyük oğlu Canberk'in (18) haklarını savunmak için eşiyle birlikte hukuk mücadelesi başlattı.
Dava sürecinde yaşadıkları hak kayıpları nedeniyle avukatlarının yeterince çaba göstermediğini düşünen Sarkurt, hukuk fakültesi okumaya karar verdi. Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Sarkurt, büyük bir çaba göstererek fakülteden birincilikle mezun oldu.
Yaşı gereği önce aktif avukatlık yapması gereken Sarkurt, ardından hakimlik sınavını kazanarak hakim olmayı hedefliyor. Sarkurt, eşinin ve çocuklarının okul sürecinde destekçi olduğunu ve ailecek büyük fedakarlıklarla bugüne geldiklerini ifade etti.
Otizmli oğlunu hayata bağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini ve büyük oğullarının kazadan sonra yatağa bağımlı hale gelmesiyle büyük bir yıkım yaşadıklarını dile getiren Sarkurt, gelecekte hakim olarak adaletin peşinde olmayı umut ediyor.
"AMACIM İHTİYACI OLAN İNSANLARIN HAYATINA DOKUNABİLMEK"
Sarkurt, büyük bir sağlık ve hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek şunları anlattı: "Sınavı kazandığımda küçük oğlum 2,5 yaşındaydı. Çocuklarımın geleceği için fedakarlık yaptım. Eşim ve çocuklarım da büyük fedakarlıkta bulundu. Eşim, kendi işinin yanı sıra ev işleri, bulaşık, temizlik, yemek gibi her şeyle ilgilendi. Özellikle sınav dönemlerinde üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla üstlendi. Ailecek zorlu bir süreçten geçtik ama sonunda güzel bir sonuca ulaştık."
Oğlunun davasına bakan hakimlerin vicdanlı, merhametli ve babacan tavırlarından çok etkilendiğini belirten Sarkurt, hakim olma isteğini şu sözlerle dile getirdi: "Hakimleri öyle gördükçe, 'Neden ben de olmayayım? Ben de yapabilirim, ben de vicdanlıyım.' diye düşündüm. Amacım ihtiyacı olan insanların hayatına dokunabilmek. Doktor olduğunuzda insanın yaşamasına vesile oluyorsunuz. Hukuk alanında ise bir hukuksal sürece müdahale ederek aslında insanın hayatına dokunmuş oluyorsunuz. Ben insanların hayat süreçlerine dokunmak, onların daha iyi, daha adil şekilde yaşamalarına yardımcı olmak için hakim olmak istiyorum çünkü biz çok zor ve acılı süreçlerden geçtik."
"İYİ BİR HAKİM OLACAK. ANNEMLE GURUR DUYUYORUM"
Canberk Sarkurt, annesi için duygularını şu şekilde dile getirdi: "Anneme destek olduk. Küçük kardeşime biz baktık. Yemeği babam yaptı. Mutfağı biz topluyorduk. Annem hukuk fakültesini bitirdi. İyi bir avukat olacak. Annemle gurur duyuyorum."
Gökhan Sarkurt ise eşinin yoğun çalışma temposunu şu sözlerle anlattı: "Eşim çoğu zaman sabah 08.00'den gece 03.00'e kadar ders çalışıyordu. Derece yapmak için sürekli çabaladı. Normal bir şekilde bölümünü bitirebilirdi ama ülkeye iyi bir avukat, iyi bir hakim olmak için elinden gelenin en iyisini yaptı. Eşimin çok vicdanlı ve iyi bir hakim olacağına eminim. Bu yüzden kendisiyle gurur duyuyorum."