Osmanlı döneminde önemli olan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan ipek böcekçiliği mesleğini yeniden canlandırmak için Sason ilçesinde 100 aileye yaklaşık 300 paket ipek böceği larvası dağıtıldı.
Sason'un Orta Mahallesi'nden ipek böceği yetiştiricisi Hanifi Yıldırım, atalarından gelen mesleği yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, ilçede ipek böceği besiciliğini yeniden canlandırmak amacıyla 100 aileye 300 paket ipek böceği larvası dağıtıldığını açıkladı. Yıldırım, Koza Birliği tarafından sağlanan larvaları besicilere dağıttıklarını ve bu mesleği bölgede yeniden yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
Hanifi Yıldırım, ipek böceği dağıtım merkezlerinden aldıkları larvaları besicilere dağıttıklarını ifade ederek, yumurta halindeki larvaların tırtıla, sonra da kozaya dönüştüğünü belirtti. İlk aşamada yaklaşık 2 hafta dut yapraklarıyla beslediklerini, ardından yaprak boyutlarını büyüterek 35 gün gibi bir süre boyunca ipek böceklerini beslediklerini açıkladı. Yıldırım, ipek böceklerinin 3 uyku evresi olduğunu ve bu evrelerde dikkat edildiği takdirde iyi ürün elde edilebileceğini söyledi. Ortalama 3 paket besleyen bir ailenin, 40 günlük süre içinde 120 bin lira gibi bir gelir elde ettiğini belirtti.