Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, "örgüt kurmak ve yönetmek", "kara para aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarını içeriyor. Soruşturma kapsamında, Güngen çiftinin 50 güzellik salonunun sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek yetkin olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri ortaya çıkarıldı.
ÜLKEDE 33 YARALAMA 746 ŞİKAYET VAR
Güngen çiftine yönelik, ürettikleri cihazların yönetmeliklere aykırı olduğu ve ülke genelinde 44 yaralama vakasına neden oldukları, ayrıca 746 şikayet bulunduğu belirlendi. Dolandırıcılıktan elde edilen gelirlerin diğer bayilerle yapılan anlaşmalar sırasında aklandığı tespit edilerek operasyon düzenlendi.
Franchise şubeleri de sahte belgelerden dolayı Güngen çifti hakkında şikayetçi oldu. Sıradan ipleri "gençleştirme ipi" adı altında, marketten alınan nemlendiricileri ise "kolajen ip tedavisi" adı altında satarak müşterileri dolandırdıkları belirlendi. Ayrıca, isim hakkı adı altında yüksek meblağlar talep edilerek ödemelerin taşınmaz mal devriyle gerçekleştirildiği tespit edildi.
HESAP HAREKETLERİ HACMİ 1 BUÇUK MİLYAR TL
Güngen çiftinin yönettiği şirketler arasında sahte ticari faaliyetler yürütülerek, hesap hareketlerinin 1,5 milyar TL'yi bulduğu ve bu işlemlerin suç gelirlerinin aklanmasına yönelik olduğu belirlendi. 25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla 65 şüpheli gözaltına alındı.
17 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Soruşturma kapsamında, bir vergi müfettişinin Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme talebinde bulunduğu tespit edildi. Müfettiş hakkında gözaltı kararı verilirken, Güngen çiftinin tüm mal varlıklarına el konuldu. Toplamda 43 kişi adliyeye sevk edildi ve 17 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 21 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.