Koray Sevindi 'Sovyet Sineması'nı yazdı

Koray Sevindi 'Sovyet Sineması'nı yazdı

Akademisyen Koray Sevindi'nin ilk eseri "Sovyet Propaganda Animasyonları" adlı kitap Urzeni yayınları arasında okurla buluştu. Yapıtta, Sovyetler Birliği döneminde sinemanın nasıl propaganda aracı olarak kullanıldığı örneklerle anlatılıyor. Eserde ayrıca, Sovyet sinemasının ideolojik söylemler üreterek Sovyetlerin siyasal tarihini ve toplumsal kültürünü yansıtan bir çeşit kültürel hafıza oluşturduğu irdeleniyor. 

GÜNBOYU-HÜDAVENDİGÂR ONUR

Koray Sevindi bu konuda şöyle diyor: "Bu açıdan bakıldığında Sovyetler Birliği''nin yaptığı propaganda faaliyetleriyle sadece mevcut siyasal fikirlerin ve ideolojilerin gelişmesini ve kalıcı olmasını sağlamadığı, ayrıca toplumda bir bellek ve kültürel hafıza oluşturduğu da söylenebilir."


1987 yılında İstanbul''da doğan Koray Sevindi, İTÜ ve Boğaziçi''nde mühendislik okudu. ABD''de New York Film Academy''de film yapımı üzerine eğitim gördü.  Marmara Üniversitesi Sinema Bilim Dalında doktorasını tamamladı. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesinde akademisyen olarak çalışmaktadır. "Hayal Perdesi" dergisinde 2010-2018 yılları arasında sinema yazarlığı yaptı. "Türk Filmlerini Yönetenler (2016)", "Eskimeyen Filmler (2017)", "Biraz Mağrur Biraz Mağdur (2017)", "40 Soruda Türk Sineması (2019)" ve "Film Yapmak (2020)" adlı kitapların bölüm yazarları arasında yer aldı.