Kızılay’ın verdiği altın madalya sahte çıktı

Kızılay’ın verdiği altın madalya sahte çıktı

Diyarbakır’da Kızılay’ın düzenli bağış yapan Atakan Çalışkan’a verdiği altın madalya sahte çıktı.

Diyarbakır’da Kızılay’a 35 ünite kan bağışında bulunan Atakan Çalışkan’a teşvik amacıyla verilen altın madalyanın sahte olduğu ortaya çıktı.

Tigris Haber'den Ramazan Yavuz'un haberine göre, Kızılay’ın teşvik amacıyla 10 bağış yapana bronz, 25 bağış yapana gümüş, 35 bağış yapana ise altın madalya verdiği programdan yararlanmak isteyen Çalışkan, Güneydoğu Anadolu Kan Merkezi ile iletişime geçti.

Kızılay, 10 yıllık bağışçısını dolandırdı: 'Çocuklarıma hatıra olarak bırakmak istiyordum'

Altın madalya için 1,5 ay önceden başvuruda bulunan Çalışkan, geçtiğimiz hafta sonu Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz imzalı "Altın Madalya Beratı" ve madalyasını teslim aldı.

Kızılay, 10 yıllık bağışçısını dolandırdı: 'Çocuklarıma hatıra olarak bırakmak istiyordum'

ALTIN MADALYA ALTIN ÇIKMADI

Çalışkan, teslim aldığı madalyanın gerçekten altın olup olmadığını merak ederek birkaç kuyumcuya başvurdu. Kuyumculardan aldığı yanıt ise hayal kırıklığı yarattı. Çalışkan’ın başvurduğu 4-5 farklı kuyumcu, madalyanın altın olmadığını, sadece altın rengine benzer bir sıvıya batırılmış metal olduğunu belirtti.

“BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI”

10 yılın üzerinde kan bağışladığını belirten Çalışkan “Büyük bir hayal kırıklığıyla adeta şok yaşadım ve çok üzüldüm” dedi.

KIZILAY’DAN İLK AÇIKLAMA

Olayın ardından açıklama yapan Kızılay şu ifadeleri kullandı: Kızılay’ın madalya yönetmeliğine göre, kan bağışçılarına verilen altın, gümüş, bronz isimli madalyaların özellikleri şu şekildedir:

Madalyaların çapı 28 mm, bronz madalyaların ağırlığı 8,1 gr, altın ve gümüş madalyaların ağırlığı 11 gr, kenarı düz ve kulplu, ön yüzünde zeytin dalları arasında Derneğin Logosu ve 'Kan Bağışçısı' yazısı bulunur. Altın madalyalar, 925 ayar gümüş üzeri altın kaplama, gümüş madalyalar 925 ayar gümüşten, bronz madalyalar zamak döküm üzeri bakır oksit kaplama olarak yaptırılır.