KIRIKKALE-SAVAŞ ATICI-GÜNBOYU
Kırıkkale Üniversitesi sonrası özellikle Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının yarı yarıya azalacağına dikkat çekiliyor. Meslek yüksek okulunun ikinci öğretiminde, gündüz öğretimi gören öğrenci sayısıyla eşit olması ise bu konuda dikkatleri çeken en önemli konu oldu.
Kırıkkale’de Çırak Okulu okuyan şehrin zeki öğrencileri yıllarca hem MKE de çalıştı hem de üniversite de eğitimlerini tamamlayarak önemli mevki ve makamlarda yer aldılar. Kırıkkale de özellikle avukatların büyük kesimin böyle olmasını hafızasında bu derece de etkili örnekleri ile yaşarken Kırıkkale Üniversitesinin Fakültelerde ise 6 bölüm ile birlikte Meslek Yüksek okulunda bulunan ikinci öğretiminde kapatılmasıyla birlikte hem çalışıp hem okumak isteyen özellikle Kırıkkaleli ve Ankaralı gençlerin hayal kırıklığına neden oldu.
Kırıkkale Üniversitesi Fakültelerinde bulunan ikinci öğretim kapatılan bölümler; Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Makine Mühendisliği. Beraberinde Meslek Yüksek Okuluna bağlı birimlerdeki İkinci öğretimlerin tamamı kapatıldı
SİYASETÇİLER BİLGİLENDİRİLMEDİ
Kırıkkale Üniversitesinde ikinci öğretimin kapatılması konusunda siyasetçilerinde hiçbir bilgi ve açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Özellikle milletvekilleri Mustafa Kaplan, Halil Öztürk ve Ahmet Önal’a konu hakkında bilgilendirilme yapılmadığı dile getiriliyor. Şehrin seçilmişlerinin dahi bilgilendirilmeden böyle karar alınması ise, Kırıkkalelilerin üniversite yönetimi tarafından muhatap olarak alınmaması olarak yorumlandı. Siyasetçilerin konuyla ilgili sessiz kalmasını da bilgilendirilmediğine işaret sayıldı.
ŞEHRİN EKONOMİSİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK
Kırıkkale Üniversitesinin ikinci öğretimi kaldırmasıyla birlikte öğrenci sayısında yaşanacak büyük düşüşün şehrin ekonomisini de olumsuz etkileyeceği kaçınılmaz gerçek. Özellikle Öğrenci sayısının artması beklenerek öğrenciye yönelik yatırım yapan iş insanlarının büyük maliyetli riskler almasına karşın öğrenci sayısının düşüşüyle birlikte olumsuzluk yaşayacakları dile getiriliyor. Özellikle öğrencilerin konaklama, yeme içme ve ihtiyaçlarını giderme konusunda yatırım yapan iş insanlarının öğrenci sayısından olumsuz yönde etkileneceği düşüncesi ile karamsarlığa kapılması dikkat çekiyor. Apart,- yurt işletmecileri, kafe sahipleri, lokantalar, fast foodlar, kırtasiyeciler öğrenci sayısında ki azalmadan kaynaklı ekonomik zorluklar yaşayacakları ifade ediliyor