Heykel başının ince işçiliğiyle dikkat çektiğini belirten Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Geriye doğru taranmış kıvırcık bukleli saçlarda kırmızı ve sarı boya izleri hala görülebiliyor. Gelecekte bu heykel başının gövdesini de bulmayı umuyoruz" dedi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve Türkiye'nin Efes'ten sonra en büyük ikinci antik kenti olan Laodikya'da, Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında 2003 yılından bu yana kazı çalışmaları sürüyor. M.Ö. 5500'e dayanan geçmişiyle arkeoloji dünyasında heyecan uyandıran Laodikya'da, yılın 12 ayı boyunca yapılan kazılarda birçok tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı.
Laodikya Antik Kenti'nde son olarak Yunan ve Roma mitolojisinde temizlik ve sağlık tanrıçası olarak bilinen Hygieia'ya ait heykel başı bulundu. Batı Tiyatrosu sahne binasındaki kazılarda 2 bin 100 yıl öncesine ait birçok heykel parçası keşfedildi. Hygieia'ya ait heykel başının bulunması, Laodikya'nın ticaretin yanı sıra sağlık alanında da gelişmiş bir kent olduğunu ortaya koydu.
Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, heykelin stil ve işçilik bakımından özel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Kuzey parados geçişinde sağlık tanrıçası Hygieia heykelinin başını bulduk. Buradaki heykeller genellikle Geç Helenistik ve Erken Augustus dönemine tarihleniyor. Bu heykeller, stil ve işçilik bakımından özel bir yere sahip. Sağlık tanrıçasının başını bulduğumuzda çok heyecanlandık" dedi.