Bankacılık endeksi yüzde 5,37, holding endeksi ise yüzde 3,30 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükseliş gösterirken, en fazla kazandıran sektör yüzde 6,78'lik artışla iletişim sektörü oldu.
Yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politika adımlarıyla birlikte Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), mayıs sonundan bu yana ilk kez 300 baz puanın altına gerileyerek 299,9 baz puana indi. Bu gelişmeler, BIST 100 endeksinin özellikle bankacılık hisseleri öncülüğünde değer kazanmasına katkı sağladı.
Ayrıca, Avrupa Merkez Bankası (ECB) bu yılın son toplantısında politika faizini sabit tutarken, bilançosunu daha hızlı küçültme kararı aldı. İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise politika faizini yüzde 5,25'te sabit bıraktı.
Analistler, küresel pay piyasalarında, Federal Rezerv'in (Fed) gelecek yıl faiz indirimlerine başlayabileceğine dair sinyallerin ardından pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.
Yarın, Moody's'in Türkiye değerlendirmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketi, bütçe dengesi ve konut satışları gibi verilerin takip edileceği ifade edildi. Yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi, New York Fed sanayi endeksi, imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), kapasite kullanımı, Çin'de sanayi üretimi ve perakende satışlarının izleneceği belirtildi. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 puanın direnç, 7.600 ve 7.500 puanın destek konumunda olduğu vurgulandı.