Açıklamaya göre, dijital platformların pek çok sektörde hızla geliştikleri, bunların özellikle normal iş piyasalarına erişim sorunu yaşayanlara esnek çalışma ve ilave gelir imkanı sağladığı belirtilildi.
Açıklamada bazı platformların şeffaf olmadığı, öngörülebilir iş sözleşmeleri yapmadığı ve çalışanlara yeterli ölçüde sosyal koruma sağlamadığı dikkat çekti. Bu platformların istikrarsız çalışma koşulları ile özdeşleştiği ifade edildi.
Yeni tip korona virüs nedeniyle dijital dönüşümün hızlandığı ve iş modellerinin genişlediği anımsatılan açıklamada, bazı platformların özellikle kapanmalarda hizmetlerin devamına katkı sağladığı kaydedildi.
Açıklamada, platformlardaki çalışma koşullarını iyileştirmek için atılacak adımları belirlemek üzere işçi sendikaları ve iş veren gibi çeşitli sosyal ortaklarla 6 haftalık bir istişare sürecinin başlatıldığı, bu konuda yıl içinde düzenleme teklifi hazırlanması öngörüldüğü belirtildi.
AB verilerine göre, Avrupa'da yaklaşık 24 milyon insan dijital platformlar aracılığıyla gelir elde etmek için en az bir defa çalıştı. Dijital platformlar Avrupa'da 3 milyon kişinin ise ana gelir kaynağı konumunda bulunuyor.
AKP'li üst düzey yetkilinden çok konuşulacak çıkış! İşte Berat Albayrak'ın yeni görevi
Bilim Kurulu Üyesi Yeşim Taşova'dan üçüncü dalga uyarısı
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, meclis bahçesinde ilginç bir eylem yaptı!
İzmir'de siyanürle öldürülen Fatma ve Mehmet Kalkan cinayetinde kan donduran detaylar